Welkom bij de arc de triomphe.

De Arc de Triomphe is een 50 meter hoge triomfboog op een van drukste verkeerspleinen van Parijs (Place Charles de Gaulle). De bouw van de Arc de Triomphe is in 1806 gestart in opdracht van Napoleon Bonaparte. De triomfboog zou symbool staan voor de overwinning bij de "Slag bij Austerlitz". De Arc de Triomphe is pas in 1836 tot voltooiing gekomen. Als u de Arc de Triomphe bezoekt kunt u dit uitstekend combineren met een bezoek aan de Champs-Elysees. Dit is veruit de bekendste straat van Parijs met een lengte van 1.880 meter. De Champs-Elysees vormt een verbinding tussen het Louvre en de Arc de Triomphe. Op de Champs-Elysees wordt jaarlijks op 14 juli (Franse nationale feestdag) de grootste militaire parade van Europa gehouden onder toezicht van de Franse president. Daarnaast is de Champs-Elysees een van de grootste winkelstraten ter wereld en het traditionele eindpunt van de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk (wielerronde).Arc de Triomphe.

Er is op de Arc de Triomphe veel te zien. De vorm van de Arc is ontworpen door Jean-Francois Chalgrin. De Arc is 50 meter hoog. Aan de voorkant van de Arc is een tafereel van Napoleons overwinning op het Turkse leger in 1799 te zien. Op een ander stuk is de slag bij Austerlitz te zien. Er staat afgebeeld hoe het leger van Napoleon het ijs breekt van een meer in Oostenrijk waarin ze vervolgens de vijandelijke soldaten verdrinken. Ook staat de begrafenis van Generaal Marceau erop. Marceau versloeg de Oostenrijkers in 1795, maar een jaar later werd hij alsnog door de Oostenrijkers vermoord. Aan de oostkant staan het vertrek van het Franse legen naar een nieuwe veldtocht en aan de westkant is te zien dat het leger weer terug komt. In de boog kunt u de namen zien van plaatsen waar Napoleon een overwinning had behaald. Ook staan er de namen van zijn 660 generaals en officiers gegraveerd. Onder de Arc is de onbekende soldaat begraven, dit is op een steen beschreven. Op de Arc staan ook beelden die gemaakt zijn door bekende beeldhouwers. En boven de boog staan dertig schilden met de namen van belangrijke veldslagen die Napoleon had gewonnen afgebeeld. Het is ook mogelijk om boven op de Arc te staan. Van de Arc heeft u een prachtig uitzicht. U heeft dan zicht op de Chams- Elysees en de La Defense.

Arc de Triomphe.

De triomfboog werd ontworpen door de Franse architect Jean Chalgrin en is gebaseerd op de Boog van Titus in Rome. De Parijse triomfboog is een heel stuk hoger (50m tegenover 15m), Mareillaise relief, Arc de Triomphe Detail van het Marseillaise Relief maar het heeft exact dezelfde proporties als de triomfboog uit het oude Rome. De triomfboog is versierd met vele reliefs, de meeste herdenken de oorlogen gevoerd door keizer Napoleon. Afgebeeld zijn onder andere de slag van Aboukir, de overwinning van Napoleon over de Turken en de Slag bij Austerlitz, waar Napoleon de Oostenrijkers versloeg. Het meest beroemde relief is dat van het vertrek van de vrijwilligers in 1792, beter gekend als de Marseillaise. Arc de Triomphe De triomfboog gezien vanaf de Champs-Elysees Bovenop de Arc de Triomphe bevinden zich 30 schilden, elk van deze schilden bevat de naam van een van Napoleons succesvolle veldslagen. Verder zijn de namen van de generaals die de Franse troepen onder Napoleon aanvoerden gegraveerd in de triomfboog. Onderaan de triomfboog bevindt zich ook het graf van de onbekende soldaat ter ere van de talloze gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Arc de Triomphe.

Place Charles de Gaulle De Arc de Triomphe bevindt zich op het einde van de Champs-Elysees, in het midden van de Place Charles de Gaulle, een groot cirkelvormig plein waar niet minder dan 12 grote straten in uitmonden, resulterend in een quasi constante verkeerschaos. De straten rond de Place Charles de Gaulle zijn genoemd naar Franse militaire leiders.

De Triomfboog van Napoleon Keizer Napoleon gaf in 1806 de opdracht tot het bouwen van een monumentale triomfboog ter ere van zijn vele overwinningen. Napoleon was echter al verdreven voordat de triomfboog af was. Het duurde zelfs tot 1836 - ten tijde van de regeerperiode van koning Louis-Philippe - vooraleer de triomfboog afgewerkt was.

Arc de Triomphe.

Arc de Triomphe.

De bouw kende woelige jaren Napoleon had de slag van Austerlitz gewonnen en direct erna gaf hij de opdracht om een immense triomfboog te laten realiseren. Napoleon was een man met veel macht die veel te zeggen had in Frankrijk. Napoleon zag direct alles groot en wilde ook dat zijn volk hem als een groot, onverslaanbaar man zag. Chalgrin, de bouwer van de Arc de Triomphe had zijn vraag aanvaard en men begon die dag nog met de bouw van de prestigieuze Arc de Triomphe. De grondvesten werden gelegd, maar al gauw werd er gediscussieerd over hoe deze grondvesten precies moesten worden gelegd. Het duurde maar liefst 2 jaren voordat de grondvesten er lagen en toen al wilde Napoleon een definitieve versie zien. Een timmerman schilderde op doek een versie zoals hij er nu uitziet. Napoleon was tevreden en vanaf toen konden de werkmannen aan de muren beginnen. In 1811 was de Arc de Triomphe nog net geen 10 meter hoog of de bouw moest worden stilgelegd omdat de architect was overleden. Daarnaast had Napoleon te kampen met militaire tegenslagen. Al die jaren heeft de bouw stilgelegen totdat de koning Lodewijk Filips besliste dat het monument er moest komen om Napoleon te eren voor wat hij allemaal heeft gedaan voor Frankrijk. In 1840 werd het overschot van Napoleon onder de Arc de Triomphe gereden zodat hij toch nog zijn laatste opdracht kon aanschouwen. De mensen die deze ceremonie meemaakten bogen voor hem om hem te bedanken voor zijn moed en zelfopoffering.

Arc de Triomphe.

Slag bij Austerlitz De Slag bij Austerlitz vond plaats op 2 december 1805, tijdens de Derde Coalitieoorlog. Napoleon versloeg tijdens dit treffen de legers van Oostenrijk en Rusland. De slag werd genoemd naar de plaats Austerlitz waar Napoleon zegevierde. Tegenwoordig heet deze Tsjechische plaats Slavkov u Brna. Bij Austerlitz was Napoleon numeriek in de minderheid. De Franse veldheer moest met 75.000 man de strijd aanbinden tegen 90.000 tegenstanders. Dankzij de goed gekozen strategische opstelling van het leger in het dal, lokte Napoleon de Oostenrijkers naar een minder verdedigde flank, waardoor bij de hoofdmacht van de tegenstanders de aandacht verschoof. Na te hebben afgewacht tot de hoofdmacht was uitgedund, startte Napoleon in de mist zijn befaamde tegenaanval. Een Franse troepenmacht van 17.000 man bezette de hoogte en splitste zo de troepen van de tegenstander in twee delen die vervolgens vanaf de hoogte beide werden aangevallen. Als noodgreep wierp de Russische tsaar zijn keizerlijke garde in de strijd. Deze garde richtte veel schade aan, maar kwam te laat om de Fransen te verdrijven.

Arc de Triomphe.

Bouw Arc de Triomphe Arc de Triomphe vanaf Champs-Elysees Iedereen in Frankrijk moet doordrongen worden van mijn genialiteit, moet Napoleon gedacht hebben toen hij in Parijs terugkeerde. Een jaar na de overwinning bij Austerlitz gaf hij opdracht voor de bouw van de Arc de Triomphe. De triomfboog werd ontworpen door Jean-Francois Chalgrin (1739-1811), de architect die in Parijs ook verantwoordelijk was voor de bouw van het College de France, de Jardin du Luxembourg en de Saint-Sulpice. Chalgrin ontwierp de Arc de Triomphe naar het voorbeeld van de oude Romeinse triomfbogen. De beelden op het monument werden gemaakt door bekende beeldhouwers als Jean-Pierre Cortot, Francois Rude en Antoine Etex. In de binnenkant van de boog zijn namen gegraveerd van 558 belangrijke Franse generaals. Boven de boog, herinneren dertig schilden aan de belangrijkste overwinningen van Napoleon. Hoewel de bouw van de Arc de Triomphe begon in 1806 duurde het tot 1834 voor de bouw werd voltooid. Het duurde twee jaar voor het grondwerk en de fundamenten en de onderaardse gewelven van de Arc de Triomphe klaar waren. In 1811, toen men tot een hoogte van tien meter was gevorderd, werd de bouw stilgelegd na de dood van architect Chalgrin. Bovendien daalde de animo in Parijs om Napoleon te eren na enkele militaire tegenslagen. Pas dertig jaar later, in de regeringsperiode van koning Lodewijk Filips, werd de Arc de Triomphe voltooid.Bekijk eerst de Arc de Triomphe op you tube.

Bekijk de Arc de Triomphe eerst thuis op you tube.