Welkom bij dagtrip Parijs.

De Basilique du Sacre-Coeur is een basiliek in Parijs. Hij ligt op de heuvel Montmartre in het 18e arrondissement in Parijs en is gewijd aan de Heilig Hartverering. De kerk valt vooral op door haar felwitte uiterlijk, en prominente ligging op een heuvel. Om bij de kerk te komen, kan men 222 treden klimmen of de Funiculaire de Montmartre (kabelbaan) nemen. Boven aangekomen heeft men uitzicht over een groot deel van Parijs.De Sacré-Coeur.

Sacre Coeur Montmartre is een van de meest gefotografeerde beelden in de stad Parijs. Deze spectaculaire basiliek ligt op de top van het hoogste punt van Parijs, genaamd de Montemartre (berg van de martelaren). Deze rooms-katholieke kerk is gewijd aan het Heilig Hart. Montmartre De Romeinen noemden het Mons Mercurii, na het oprichten van een heuveltop heiligdom om hun god van de handel. Verwezen naar het als Montmartre, of middeleeuwse mensen "Heuvel van de martelaren," na legende verklaarde dat hun patroonheilige zijn onthoofde hoofd onder zijn arm stopte en liep over heuvel naar een meer comfortabele rustplaats ten noorden van Parijs. Maar het gebied is waarschijnlijk het best bekend om de vele 19e-20e eeuw schilders die er huisveste.

De Sacre-Coeur.

Beklim de 237 treden te voet of neem de kabelbaan tot aan de basiliek Sacre-Cœur, bovenop de heuvel Montmartre. Als u geen energie hebt om te voet naar de Sacre-Cœur te klimmen, kunt u de kabelbaan nemen: Anderhalve minuut later hebt u een schitterend uitzicht over de hoofdstad en tot 50 km daaromheen.

De Sacre-Coeur.

Alle praktische informatie: Volledig adres en overige gegevens Basilique du Sacre-Coeur Parvis du Sacre-Coeur Tel. + 33 (0) 1 53 41 89 00 Website www.sacre-coeur-montmartre.com Openingsdagen en -tijden Dagelijks van 6.00 tot 23.00 uur geopend Tarieven Gratis Bereikbaarheid Metro: Lijn 2 - Pigalle Lijn 2 - Anvers Lijn 12 - Jules Joffrin Lijn 12 - Pigalle Bus: 30, 31, 80, 85, of de Montmartrobus

De Sacre-Coeur.

De Sacré-Coeur.

De Sacre-Coeur is gebouwd halverwege de 19e eeuw aan de top van de heuvel Montmartre in Parijs. Zijn beroemde witte architectuur domineert de stad, en biedt een prachtig uitzicht. De nabijgelegen straten van Montmartre zijn vol met kunstenaars en restaurants. Met uitzicht op Parijs op de heuvel in het noorden is de Romeins-Byzantijnse basiliek van het Heilig Hart Paris. De kerk staat op de plaats waar St. Denis werd onthoofd vanwege zijn geloof . De bouw van de basiliek werd gefinancierd door elke parochie in Frankrijk. Het gebouw met zijn buitengewone witheid is een gevolg van de gebruikte in zijn bouwmateriaal: Chateau-Landon steen bleekmiddelen met de leeftijd. De voorzijde heeft twee bronzen ruiterstandbeelden van St. Jeanne d'Arc en St. Louis door H. Lefebvre, en de climax van het totale ontwerp is het standbeeld van Christus, zijn hand opgeheven in zegening. Sinds 1885, heeft het gebed van de eeuwigdurende aanbidding geweest het belangrijkste deel van het leven en de activiteiten van deze wereldwijde beroemde heiligdom.

De Sacre-Coeur.

Volg de borden naar het westen van de kerk naar de Place du Tertre. Dit is vierkant van de kunstenaar. Het is leuk om rond te lopen, behalve voor de kunstenaars die voortdurend proberen om u te laten tekenen een portret van jou. Als je loopt van het metrostation naar Sacre Coeur, zal u door de Montmarte rommelmarkten. Dit is erg leuk als je van dat soort dingen. Geestelijke activiteit Sinds 1885, heeft het gebed van de eeuwigdurende aanbidding geweest het belangrijkste deel van het leven en de activiteiten van deze wereldwijde beroemde heiligdom. De basiliek van de "Sacre Coeur" is een bedevaartsoord waar de aalmoezeniers en de Benedictijner nonnen van het Heilig Hart welkom pelgrims, trouwe aanbidders en al degenen die God zoeken. Grenzend aan de basiliek, is het Ephrem Hostel geopend voor de pelgrims die eerder hun kamer hebt geboekt. Openingstijden De basiliek is dagelijks geopend 6:00-10:30 (voor bezoeken, de laatste inzendingen zijn rond 22:15) Basiliek Wijk: Montmartre / Pigalle / Trinite .

De Sacre-Coeur.

De witte overkoepelde basiliek van de Sacre-Coeur domineert de stad. Bekroning de top van de butte (heuvel) van Montmartre, een van de hoogste heuvels in Parijs en biedt een van de mooiste uitzichten van Parijs. Deze kerk in de vorm van een Grieks kruis, en de crypte, is in het Romeins-Byzantijnse stijl. Het werd gebouwd tussen 1875 en 1923 door de architect Paul Abadie, na de Commune van Parijs. Met is koepel staat het 80-meter-hoog. Het plafond is versierd met het grootste mozaiek in Frankrijk meten van bijna 480 vierkante meter. En, het heeft ook de grootste klok in Frankrijk met een gewicht van 19 ton, van Annecy (Haute-Savoie) gesleept naar de Sacre-Coeur. Op de heuvel, net onder de basiliek is de Place du Tertre met haar schilders, de wijk Abbesses met zijn kronkelende steile straatjes, en aan de onderkant van de heuvel, de beroemde Moulin Rouge. De toegang tot de basiliek is gratis elke dag 06:00-11:00.Bekijk eerst Sacré-Coeur op you tube.

Bekijk de Sacré-Coeur eerst thuis op you tube.