Welkom bij de Moulin Rouge in Parijs.

De Moulin Rouge in Parijs is al jaren een topattractie. Deze beroemde nachtclub spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Het theater presenteert een wervelende show met dans, internationale acts en natuurlijk de bekende mooie vrouwen die in schitterende sexy kostuums op het podium hun kunsten vertonen. Vandaag de dag staat een bezoek aan de Moulin Rouge nog steeds hoog op de agenda van volwassen bezoekers aan Parijs. Je komt er regelmatig toeristen tegen die een foto nemen van de knalrode windmolen die bovenop het gebouw staat.Moulin Rouge in Parijs.

Geschiedenis van de Moulin Rouge. Moulin Rouge, Parijs Moulin Rouge Parijs gonsde van geruchten over een nieuwe muziektempel die zou opengaan in oktober 1889. De eigenaars van dit nieuwe etablissement, Joseph Oller en Charles Zidler, die hun zaak 'Moulin Rouge' (rode molen) hadden gedoopt, gaven het de bijnaam 'Le Premier Palais des Femmes' (het voornaamste paleis van de vrouwen) en beweerden dat de Moulin Rouge weldra een tempel van muziek en dans zou worden. De Moulin Rouge kreeg al snel de naam de plaats te zijn waar men jonge Parijse dames aan het werk kon zien waarvan de dansbewegingen al even losjes waren als de zeden. En ook al was de Can-Can dans reeds bekend Moulin Rouge Poster Moulin Rouge Poster uit 1891 door Toulouse-Lautrec Moulin Rouge show vandaag Hedendaagse poster bij de werkende klasse sinds de jaren 1830, het was de Moulin Rouge die de populariteit ervan bewerkstelligde. In die tijd was de dans wel niet veel meer dan een wat schunnige dans uitgevoerd door courtisanes om hun mannelijk clienteel te behagen. Het was in die periode dat de kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec er een veelgeziene gast was. Veel van zijn kunstwerken tonen scenes uit de befaamde Moulin Rouge. Later werd de Moulin Rouge een stuk deftiger en raakte het de reputatie kwijt van een huis van lichte zeden te zijn. Het werd daarentegen een muziektempel bekend vanwege de uitbundige cabaret shows waarmee het een publiek uit de hogere klasse aantrok.

Moulin Rouge in Parijs.

De Moulin Rouge Bezoeken Vandaag de dag staat een bezoek aan de Moulin Rouge nog steeds hoog op de agenda van volwassen bezoekers aan Parijs. Je komt er regelmatig toeristen tegen die een foto nemen van de knalrode windmolen die bovenop het gebouw staat. Tijdens de show zijn er meer dan 100 artiesten uitgedost in de meest extravagante kostuums die vaak bestaan uit vele veren en bergkristallen. De set is al even spectaculair als de entertainers. Een bezoek aan van de beroemde shows in de Moulin Rouge kan gepaard gaan met een extravagant diner bereid door een van de topchefs. Denk er wel aan dat een avondje uit in de Moulin Rouge een volwassenenactiviteit is en dat de kinderen dus best thuisgelaten worden.

Moulin Rouge in Parijs.

Wat is er in de Moulin Rouge te zien? Moulin Rouge ShowOp dit moment zijn er nog steeds shows in de Moulin Rouge te zien. U kunt een avondje boeken waarbij ook meteen een menu zit. Op dit moment is er in de Moulin Rouge een chef- kok werkzaam, die een goede naam heeft. Laurent Tarridec kookt op het niveau van 2 Michelin sterren en kan zeer gevarieerd koken. Hij zorgt voor de gerechten die worden geserveerd in de Moulin Rouge. Op gala avonden presenteert hij weer een nieuw menu waarbij heerlijke wijnen en champagnes horen. Dit is dan ook zeker een avond die is aan te raden om naar toe te gaan.

Moulin Rouge in Parijs.

Moulin Rouge in Parijs.

De Moulin Rouge in Parijs is maanden van tevoren uitverkocht. Als u graag de show 'Feerie' (105 minuten) wilt zien, boek dan hier uw ticket voor 21:00 uur of 23:00 uur (inclusief champagne!). Al 110 jaar verwelkomt het meest legendarische Franse cabaret miljoenen toeschouwers die komen genieten van de beroemde Franse Cancan. Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen! De Moulin Rouge is wereldberoemd dankzij de Franse Cancan en onsterfelijk gemaakt door de schilder Henri de Toulouse-Lautrec. De prachtige shows in de Moulin Rouge zijn een werveling van veren, bergkristallen en pailletten, fantastische settings, originele muziek en natuurlijk ... de mooiste meisjes ter wereld. Talloze internationale sterren hebben op het podium van de Moulin Rouge gestaan, zoals Ella Fitzgerald, Liza Minnelli, Frank Sinatra en Elton John. Ze hebben allemaal buitengewone optredens verzorgd, in de voetsporen van Franse beroemdheden zoals Maurice Chevalier, Jean Gabin, Edith Piaf en Yves Montand.

Moulin Rouge in Parijs.

Le moulin rouge, het cabaret spektakel in Parijs waar onder andere spectaculaire dansshows te zien zijn met sexy danseressen en shows ge´nspireerd door het circus. Het is te vinden in het 18e arrondissement van Parijs en trekt jaarlijks duizenden toeristen. Op het dak staat een grote imitatie windmolen. Le moulin rouge betekent namelijk: de rode molen, moulin = molen en rouge = rood. Moulin rouge als inspiratiebron Er bestaan vele boeken en films die geinspireerd zijn op de moulin rouge. Dat is ook een van de redenen waarom deze cabaret/nachtclub zo beroemd is. Denk bijvoorbeeld aan de volgende films: -Moulin Rouge (1952) -French Cancan (1955) -Une Nuit au Moulin Rouge (1957) -La Chaste Suzanne (19630 -Moulin Rouge! (2001) Ook het zeer bekende liedje 'Lady Marmalade' is gebaseerd op de moulin rouge.

Moulin Rouge in Parijs.

Openingstijden en prijzen U kunt in de Moulin Rouge shows kijken met of zonder diner. Als u naar een show gaat en daarbij dineert kunt u hieruit kiezen: French-Cancan: circa 125.- pp* Toulouse-Lautrec: circa 140.- pp* Belle-Epoque: circa 155.- pp* * Bij ieder menu krijgt u een halve fles champagne. Elke avond: Diner om 19.00 gevolgd door een show om 21.00 Show met champagne (zonder diner): om 21.00: circa 89.- pp om 23.00: circa 79.- pp. De betaling wordt aan tafel gedaan. U kunt betalen met contant geld, traveller cheques en creditcards.Bekijk eerst Le Moulin Rouge op you tube.

Bekijk de Le Moulin Rouge eerst thuis op you tube.