Welkom bij Disneyland Paris.

Er is geen land dat zo sprookjesachtig mooi is als Disneyland. Voor kinderen is een bezoek aan dit wereldberoemde attractiepark bij Parijs een onvergetelijke belevenis. Ze komen de figuren uit hun favoriete stripverhalen tegen. Sprookjes komen er tot leven in de prachtige attracties. Mickey Mouse is er met al zijn vriendjes, zoals Donald Duck, Goofy en Pluto. Natuurlijk is ook zijn vriendinnetje Minnie Mouse er. Als volwassene is een bezoek aan dit park een grandioos feest van herkenning. En je geniet nog eens extra als je alles met je kind meebeleeft. Tijdens je bezoek aan Disneyland Paris ben je echt even helemaal weg.Disneyland Paris.

Main Street USA Elk land heeft zijn eigen thema in het Disneyland Park. Zo is Main Street USA een klassieke winkelstraat naar Amerikaans voorbeeld. In dit gedeelte van het park zijn geen spectaculaire attracties te vinden, maar wel een paardentram en het Main Streetstation van de Disneylandtrein. Daarnaast is de Main Street het toneel van diverse optredens, tentoonstellingen en de dagelijkse Disneyparades. De Disneyparades gaan altijd van Fantasyland naar Main Street USA en worden aangepast aan de tijd van het jaar. Deze zijn altijd een groots spektakel met veel lichtjes, muziek, dans, prachtige praalwagens en natuurlijk de bekende Disneyfiguren.

Disneyland Frontierland Frontierland is het Wilde Westen van het Disneyland Park. Hier komt de Amerikaanse pioniersgeest tot leven in spectaculaire attracties als de op hol geslagen mijntrein Big Thunder Mountain en het spookhuis Phantom Manor. Verder vindt u in dit gebied de Mississippi Raderboot en diverse rondvaarten rondom de Big Thunder Mountain, een theater en een schiettent. Frontierland was al geheel 'af' bij de opening van het park in 1992.

Disneyland Paris.

Fantasyland In het sprookjesachtige Fantasyland komen de wereldberoemde Disneyklassiekers tot leven: Doornroosje, Pinokkio, Alice in Wonderland, Peter Pan en nog veel meer. Dit deel van het attractiepark is het leukst voor jonge kinderen. De diverse attracties zijn helemaal op hen afgestemd. Zo zijn er verschillende achtbanen en draaimolens. In het doolhof van Alice in Wonderland kunnen ze lekker verdwalen. En welk meisje droomt nou niet van een bezoek aan het echte kasteel van Doornroosje?

Disneyland Adventureland Adventureland is meer het terrein van stoere jongens (en hun vaders). Maar stoere meiden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Hier vindt u de beroemde Piraten van de Cariben (Pirates of the Caribbean), een groot speeleiland, een reusachtige klimboom en loopt u de bekende schatzoeker zomaar tegen het lijf in de Indiana Jones-achtbaan. Dus zin in actie? Waag dan uw leven voor de schat en ga samen met Indiana Jones opzoek.

Disneyland Paris.

Discoveryland Dit is het onderdeel van het park waarin de spectaculairste attracties te vinden zijn en ook vaak de langste rijen staan. Je vind hier een spectaculaire Star Wars-simulator, vliegende raketten en de Buzz Lightyear Laser Blast (een interactieve rit in het donker). Hoogtepunt is misschien wel Space Mountain: Mission 2, de achtbaan waarin je gelanceerd wordt. Na het overlijden van Michael Jackson is de 3D-film met de King of Pop op veler verzoek nu weer teruggekeerd in het theater.

Walt Disney Studios Park Zoals gezegd herbergt Disneyland Parijs 2 amusementsparken. Het tweede park is het Walt Disney Studios Park. Dit veel kleinere park ligt in het westen van het Disneylandcomplex en de deuren gingen 10 jaar na de opening van Disneyland Parijs open. In de Walt Disney Studios draait het allemaal - de naam zegt het al - om de filmwereld. Hier vindt u attracties in de sfeer van moderne Disney- en Pixarfilms als Cars, Lilo & Stitch, Finding Nemo en Mickey. Naast de auto's uit Cars en de Crush's en Rock 'n' Roller Coasters, kunt u hier genieten van spectaculaire shows en optredens. Zo toont men hoe een scene van de sciencefictionfilm Armageddon is opgenomen, net op het moment dat er een meteoriet inslaat. Walt Disney Studios Park is gebaseerd op het originele Hollywood Studios in Disney World. Dit park heeft echter meer het thema van het vroegere Hollywood, terwijl u in Parijs juist kunt genieten van stunts en filmwerk van vandaag de dag.

Dagtrip Parijs.

Disneyland Paris.

Fijn met de trein naar Disney? Reizen met de trein naar Disneyland Parijs is comfortabel en over het algemeen sneller dan met vliegtuig, want je hebt geen lange inchecktijden en met de trein stap je uit in het hart van Disneyland Parijs! Bovendien is de trein naar Disney ook relatief goedkoop. Bij NS boek je een kaartje Parijs namelijk al v.a 35,-.

Met de Thalys trein naar Disney, Parijs (2 overstappen) De Thalys brengt je in 4 uur direct naar Parijs. Je stapt op in Amsterdam, Schiphol, Den Haag of Rotterdam om vervolgens in Parijs Gare du Nord aan te komen. Vanaf daar neem je de metro naar Chatelet Les Halles waar je overstapt op de RER A trein naar Disneyland Paris. Het traject vanaf Gare du Nord duurt ongeveer 45 minuten. Met de TGV trein direct naar hartje Disney (1 overstap) Gemakkelijker is de directere TGV trein naar Disney. Je stapt in Nederland (Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal) op de Thalys tot Brussel Zuid en stapt daar op de TGV die je in een keer naar hartje Disney brengt!

Disneyland Paris.

Disney Village is het entertainment district van Disneyland Paris en ligt aan de resort hub, tussen de twee themaparken en de Disney hotels in. Toegang tot dit gebied is gratis en ook bereikbaar voor bezoekers zonder toegangstickets voor de themaparken. In Disney Village, tijdens de beginjaren van het resort bekend onder de naam Festival Disney, vindt u een keur aan winkels, restaurants, bars, bioscopen en andere uitgaansgelegenheden. Het gebied omvat een grote hoofdstraat, een kleine zijstraat en ligt direct aan Lake Disney voor een mooi uitzicht.

De afgelopen jaren heeft Disney Village een ware metamorfose ondergaan. In 1992 opende dit gebied onder de naam Festival Disney met een robuuste en haast ijzeren look. Tegenwoordig heeft Disneyland Paris meer leven aan het gebied toegevoegd door bomen en groenvoorzieningen te plaatsen, het aanbod van winkels, restaurants en bars uit te breiden en de toevoeging van diverse evenementen die het hele jaar door gratis zijn te bezoeken.

Disneyland Paris.

Buffalo Bill's Wild West Show + MIJN GIDS Mickey en zijn vrienden Minnie, Goofy, Knabbel en Babbel nodigen jou uit om de Buffalo Bill's Wild West Show bij te wonen! Zij bieden je de gelegenheid om in de tijd terug te gaan en te zien hoe het Wilde Westen werd veroverd en om Buffalo Bill, Sitting Bull, Annie Oakley, cowboys en indianen te ontmoeten. Ondertussen geniet je van een authentieke maaltijd in Western-style! Informatie: * Duur van de show: 1 uur en 30 minuten. * Dinner show elke dag (m.u.v. woensdag, donderdag en bepaalde data), vraag ernaar op het moment van reserveren. - Wij raden je aan minstens een uur voor het begin van de show aanwezig te zijn * LET OP! Omdat er live met dieren wordt opgetreden en de ruiterkunsten veel stof doen opwaaien, wordt deze show afgeraden voor astmapatienten en mensen met andere ademhalingsproblemen. * Toegang voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) alleen toegestaan wanneer vergezeld door ouders of meerderjarigen. - De Buffalo Bill's Wild West Show is te boeken bij de Oad servicebalie. * Prijzen voor Buffalo Bill's Wild West Show varieren van 60,- voor volwassene tot 47,- voor kinderen van 3 t/m 11 jaar.Bekijk eerst Disneyland Parijs op you tube.

Bekijk de Disneyland Parijs eerst thuis op you tube.