Welkom bij dagtrip Parijs.

Je bent van plan om een dag naar Parijs te gaan en je wilt graag de eiffeltoren in het echt aanschouwen. De meest beroemde monument waar iedereen het over heeft. Die je zelf gezien moet hebben. De Eiffeltoren is een monument dat zich bevindt in de Franse hoofdstad Parijs en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij bevindt zich in het 7e arrondissement van Parijs, langs de linkeroever van de Seine en steekt boven de stad uit. Van bovenop de toren heb je een uniek uitzicht over de stad en heel wat verder. Wereldwijd staat de Eiffeltoren symbool voor Parijs en wordt door velen aanzien als een van de niet-klassieke wereldwonderen. De Eiffeltoren heeft een totale grootte van 324m en bestaat uit 3 platformen. De eerste etage bevindt zich op een hoogte van 57,63m. De tweede etage bevindt zich op een hoogte van 115,73m. De derde etage bevindt zich op een hoogte van 276,13m De antenne op de top zorgt dat de Eiffeltoren een totale hoogte heeft van 324m. Er bevinden zich 1665 traptreden in de toren, maar boven het tweede platform is de trap niet publiek toegankelijk. De Eiffeltoren weegt 7300 ton exclusief funderingen.De Eiffeltoren.

De Eiffeltoren, het symbool van Parijs en Frankrijk, heeft genoten van een niveau van succes dat niemand zou kunnen hebben gedacht toen het werd gebouwd in 1889. Het trekt ongeveer 7 miljoen bezoekers per jaar en in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste monumenten van het land. Een icoon van Parijs en een icoon van Frankrijk, de Eiffeltoren, of "Iron Lady" zoals het liefkozend wordt genoemd, stijgt 324 meter boven de stad van het licht. Een duizelingwekkende embleem van de Industrieele Revolutie in het hart van Parijs en de hoeksteen van de Wereldtentoonstelling van 1889, de Eiffeltoren wordt steeds jonger, nauwelijks verraden ze haar ware leeftijd. Badend in een gouden licht van de avond (sinds 1985), de toren schittert gedurende vijf minuten aan het begin van elk uur. Nogmaals, deze functie was bedoeld als een tijdelijke om de overgang naar het jaar 2000 te markeren, maar tot op heden zijn plaats blijven ze dit elke dag doen. Met de elegante en duizelingwekkende breekbaar silhouet, werd de Eiffeltoren alleen maar bedoeld als een kortstondig mijlpaal toen het werd gebouwd door Gustave Eiffel , in 1889.

De Eiffeltoren.

Openingstijden / Prijzen. De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend. Tijdens de zomerperiode (15 juni tot 1 september) geopend van 9.00 tot middernacht. De rest van het jaar geopend van 9.30 tot 23.00 Tijdens het paasweekend en lente-vakanties worden de openingstijden verlengd tot middernacht. Voordat je een ticket aanschaft is het best om even te checken wat de beste keuze is. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden en tarieven. Als individu liggen de prijzen iets hoger dan in groep of met familie. Toegang per lift (tot 2de verdieping): •Volwassenen: 8,50 euro •12-24 jaar: 7,00 euro •4-11 jaar / mindervaliden: 4,00 euro •0-4 jaar: gratis Toegang per lift tot top: •Volwassenen: 14,00 euro •12-24 jaar: 12,50 euro •4-11 jaar / mindervaliden: 9,50 euro •0-4 jaar: gratis Toegang via trappen (tot 2de verdieping): •Volwassenen: 5,00 euro •12-24 jaar: 3,50 euro •4-11 jaar / mindervaliden: 3,00 euro •0-4 jaar: gratis

Eiffeltoren.

Het monument, biedt restaurants en attracties . Gustave Eiffel construction 's is een imposante functie. Rijkt 303 meter in de lucht (met uitzondering van antennes), het weegt meer dan 10.000 ton en is opgebouwd uit 18000 individuele metalen profielen geassembleerd met behulp van 2.500.000 klinknagels. Het werd ongeveer twintig keer opnieuw geschilderd en werd zelfs verlicht door 1.340 ton tijdens de grote make-over die in 1985. Om de eerste twee niveaus te bereiken, moet men de liften te nemen of gebruik maken van de trappen - 704 treden naar het tweede niveau. De beklimming biedt een atypische rondleiding door het hart van de metalen structuur van de Toren, met een uniek uitzicht over de hoofdstad.

Dagtrip Parijs.

Eiffeltoren.

Vanaf het tweede niveau, kunnen bezoekers Parijs en zijn symbolische monumenten, zoals de Notre-Dame zien. Bewonder het Louvre en de Piramide , de Arc de Triomphe en zelfs, in de verte, het Chateau de Versailles. Elk niveau biedt bezoekers een breed scala aan visuele, culturele ervaringen: "l'Epopee tour Eiffel" of Tales van de Eiffeltoren, en Cineiffel op het eerste niveau bieden originele beelden van de toren aan, het restaurant Jules Verne op het tweede niveau en de duizelingwekkende champagnebar op de top. De toren is open tot 23:00 zodat de bezoekers van de Lichtstad kunnen bewonderen in al zijn glorie, een festival van heldere en kleurrijke lichten tegen de achtergrond van een sterrenhemel.

Eiffeltoren.

Glazen vloer De Eiffeltoren heeft tegenwoordig een nieuwe glazen vloer op de eerste verdieping, die afgelopen maandag werd onthuld. Er werd lange tijd aan gewerkt en het heeft ook behoorlijk wat geld gekost (ruim 30 miljoen), maar dan heb je ook wel iets bijzonders. De glazen vloer ligt op 57 meter hoogte, wat een spectaculair uitzicht geeft op de grond onder de toren. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees natuurlijk, maar voor wie durft is het wel heel cool.

Selfie hotspot Het is natuurlijk de selfie van dit moment in Parijs: liggend op de glazen vloer, of in andere gekke houdingen. Het is de foto die toeristen vanaf nu moeten hebben wanneer ze in Parijs zijn. Selfie hotspot number one is de glazen vloer op de eerste verdieping van de Eiffeltoren!

Eiffeltoren.

Picknicken onder de Eiffeltoren. Nee, laat mij maar onder de Eiffeltoren blijven staan. Of beter gezegd; laat mij maar picknicken op het grasveld er onder. Ben je net als ik a-romantisch? Bij zonsondergang, met een fles rose wat Franse kaas en de Eiffeltoren voor je word je vanzelf wel romantisch! Dat is wellicht wat overdreven, maar leuk is het wel. Wij namen een kleed mee, stopten onze bekers en sporks in de tassen en kochten onderweg vanaf het hotel naar de Eiffeltoren bij een bakker een lekker stokbrood en in de supermarkt een fles rosé, wat kaasjes, nootjes en bij de speciaalzaak een heerlijke, maar machtige spinazie-kaas lasagne. Precies zoals wij het reizen leuk vinden; simpel, lekker en budgetvriendelijk.

Het echte Franse leven. En mocht je nou denken dat er alleen maar toeristen op het gras zitten? Niets is minder waar. Rond een uur 6, 7 komen er heel veel Fransen vanuit hun werk naar de Eiffeltoren toe om hier met vrienden of collegaas gezellig te borrelen en eten. Men neemt van allerlei lekkers mee en kletst en eet vervolgens aan een stuk door. Het is dus niet typisch iets voor toeristen om onder de Eiffeltoren te gaan picknicken, ook de Fransen zelf doen het. En ben je de wijn of champagne zijn vergeten mee te nemen, er lopen altijd wel een paar mannetjes rond om je wat te verkopen.Bekijk de eiffeltoren op you tube.

Bekijk de eiffeltoren vanuit thuis.